Speciaal bier van Brouwerij Eleven

Bier is een drankje wat er voor ieder moment is. Een willekeurig moment, ergens doordeweeks na werktijd, of een moment waar je wat meer stil wilt staan bij de gelegenheid. Dit kan bijvoorbeeld op een verjaardag zijn, het vieren van een jubileum of tijdens de feestdagen. Deze momenten vragen om wat speciaals. In termen van bier: speciaal bier. Bij Brouwerij Eleven zijn wij er voor je. Het hele jaar rond vind je op onze bier webshop een uitgebreid aanbod aan speciaal bier. Zo zit er altijd wat voor je tussen. In dit artikel vertellen we je wat speciaal bier is en wat het zo’n bijzonder product maakt.

Wat is speciaal bier?

Allereerst willen we je hier antwoord op geven, zodat jij straks een interessant verhaal hebt op die verjaardag of dat jubileumfeestje. Bij bier maken we over het algemeen onderscheid tussen pils en speciaal bier. Pils is het normale bier en speciaal bier is bier met een smaakje. Dit biersoort werd in Nederland vanaf de jaren ’80 pas populair. Daarvoor werd er voornamelijk pils gedronken. Toen de trend voor het ‘beleven’ van speciaal bier opgang kwam explodeerde de speciaal bier branche. Bijna iedere bierbrouwerij maakte het en het aantal nieuwe biermerken steeg in rap tempo. Dit is de reden dat er tegenwoordig zoveel verschillende variaties te vinden zijn op het gebied van speciaal bier.

Wat is het verschil tussen pils en speciaal bier?

Hierboven hebben we het al kort benoemd, maar we willen het nog wat uitgebreider toelichten. Als we het over pils hebben, dan hebben we het altijd over bier, maar bier is niet altijd pils. Huh? Dit zorgt vaak voor verwarring. Pils is het ‘normale bier’. Het werd voor het eerst gebrouwen in de stad Pilsen, in het tegenwoordige Tsjechië. Tijdens het brouwen ontstaat het belangrijkste verschil tussen pils en speciaal bier. Bij pils vindt het gistingsproces

Lees tip:  Zo bestel je eenvoudig bier voor je feestje

plaats bij een lage temperatuur. Dit wordt ondergisting genoemd. Bij speciaal bier vindt het gistingsproces bij een hoge temperatuur plaats. Dit wordt bovengisting genoemd. Bij bovengisting kunnen er veel meer smaken worden toegevoegd. Dit is wat speciaal bier zo bijzonder maakt en waardoor er zoveel verschillende soorten speciaal bier zijn.

Wat is bijzonder aan het speciaal bier van Brouwerij Eleven?

Sinds 2018 staat deze brouwerij in Utrecht voor passie en perfectie. Hiermee bedoelen we dat we passie hebben voor het ambacht van bierbrouwen en dat we de biersmaken blijven optimaliseren. Het speciaal bier van Brouwerij Eleven is gemaakt van de beste kwaliteit, van binnen en van buiten. Je vindt in onze webshop een enorme verscheidenheid aan smaken en combinaties. Van stevig gehopt bier, zoals de NEIPA en IPA, of bier met een bittere afdronk, zoals de pikzwarte staat. Met deze ruime keuze zit er altijd wel wat voor je tussen.

Het bijzondere aan de speciaal bieren van Brouwerij Eleven is het verhaal wat erachter zit. Iedere serie uit ons assortiment brengt weer een andere beleving met zich mee. Zo vind je bij ons de ‘World Tour’ serie, met biersmaken die we ontdekt hebben tijdens onze reizen in het buitenland. Of speciaal bier wat het resultaat is van een samenwerking met bijvoorbeeld een andere brouwerij of een lokale ondernemer. Door de passie van meerdere vakgebieden te combineren krijg je de meest bijzondere brouwsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *