Bier leren proeven

Trek een stoel aan en bestel een pint, want je leert de geheimen van een geslaagde bierproeverij te weten.

Dus je gaat naar een bierproeverij? Gefeliciteerd. Een bierproeverij is een prachtige (sommigen zeggen magische) plek waar je kwaliteitsbieren van thuis en van over de hele wereld kunt proeven. Volg deze eenvoudige tips voor het proeven van bier om te voorkomen dat je eruitziet als een nieuweling.

Bierproeverij 101 – De dronkenschapsfactor

Een bierproeverij is een gelegenheid om een ​​breed scala aan import- en microbrouwbieren te proeven. De kans is groot dat u, met alle verkopers die gewoonlijk bierproeverijen houden, veel bier zult consumeren. Tenzij je toevallig Hank the Tank bent, zul je waarschijnlijk de volledige effecten van dronkenschap ervaren. Onthoud echter dat een bierproeverij een bijeenkomst is van heren (en dames) en dat uw gedrag op zijn beurt beschaafd moet zijn. Een bierproeverij is niet de plek om je zelfgemaakte bierbong tevoorschijn te halen en een Irish Stout te stampen. Bewaar dat voor nog een nacht. Klik hier voor meer info

Maak je ook niet al te veel zorgen over wat je draagt. Jeans en een t-shirt zijn bij de meeste proeverijen perfect acceptabel. Als de proeverij openbaar is, zijn spijkerbroeken en t-shirts prima. Als je wordt uitgenodigd voor een privéproeverij (gelukkige hond), kleed je dan wat formeler, kaki en een polo zijn voldoende.

Oh, en nog iets: dit is geen wijnproeverij. Spuug je bier niet uit. Als je je bier niet lekker vindt, slik dan door wat er in je mond zit en giet de rest van het bier in een pot op tafel. Een woord van waarschuwing: wees voorzichtig met het schenken van je bier – er zijn meldingen geweest van confronterende Brewmaster’s die nietsvermoedende bierdrinkers pesten omdat ze hun bier aan de Brewmaster’s tafel schenken.

Lees tip:  Redenen om te kiezen voor een alcoholvrij biertje

We Want Beer – Krijg bier “gratis”

Als je op mij lijkt, is naar een bierproeverij gaan als een kind dat naar een snoepwinkel gaat. Ik kan gewoon niet wachten om alle verschillende Ales en Lagers te proberen die worden aangeboden. Helaas beperken veel bierproeverijen de hoeveelheid bier die een bezoeker kan consumeren door bezoekers te dwingen kaartjes te gebruiken om hun bier te krijgen. Idealiter werkt het ticketsysteem als contant geld. Eén kaartje = één biertje. Geef je kaartje aan een verkoper, de verkoper schenkt je een glas bier in. Lijkt me het perfecte systeem om de bierconsumptie te beperken toch?

Fout. Verkopers stemmen ermee in deel te nemen aan bierproeverijen omdat ze willen dat bierkenners hun naam op “de lijst” zetten (daarover later meer). Vanwege het relatief kleine aantal tickets dat een persoon ontvangt, kunnen verkopers het aantal bezoekers dat ze aan hun tafel krijgen maximaliseren door “gratis” (lees: niet om tickets vragen) monsters weg te geven. Over het algemeen bieden verkopers tijdens de eerste twee uur van een bierproeverij “ticketvrije” monsters aan.

Deze onuitgesproken regel biedt kenners de mogelijkheid om aan hun drankje te komen zonder dat ze een van hun tickets hoeven te gebruiken. Een woord van waarschuwing: maak tijdens dit “venster van twee uur” uw tickets niet zichtbaar (dit omvat ook het aanbieden van uw ticket aan een verkoper). Dit is een beginnersfout en verkopers zullen zich onder druk gezet voelen om uw ticket aan te nemen. Bewaar uw tickets in uw zak (of portemonnee) en bied uw ticket alleen aan als een verkoper daarom vraagt. Als je echt van een bepaald bier houdt, wacht dan even (maar niet te lang als het een populair bier is, want het kan snel gaan) totdat je de stand van die verkoper opnieuw bezoekt. Als een verkoper je een gratis monster heeft bezorgd, heeft hij zichzelf de kans gegeven om zijn bier op je “lijst” te krijgen. Als je hem blijft lastigvallen voor meer gratis bier, zal de verkoper je als een bloedzuiger gaan zien en zal hij je zeker kaartjes gaan aanrekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *