Eenvoudige maar doeltreffende tips die u helpen met vitaminen en mineralen

Denk je erover vitamines en mineralen in te nemen omdat je het anderen ziet doen en je niet zeker weet welke voor jou geschikt zijn? Dit is meestal het geval bij de meeste mensen omdat ze zich niet bewust zijn van dit onderwerp. Hieronder staan een paar goede tips om je op de hoogte te brengen van het onderwerp vitaminen en mineralen, dus lees verder.

Als je het gevoel hebt dat je een opkikker nodig hebt, moet je je vitamine inname verhogen. Vitamine C helpt niet alleen infecties te bestrijden, maar geeft je ook extra energie door aan te vullen wat je misschien mist. De voornaamste reden waarom we ons minder goed voelen is omdat we een tekort aan vitamines en mineralen hebben.

Ga er niet van uit dat het altijd veilig is om naar believen vitamines in te nemen. Als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, kan het heel gevaarlijk zijn om bepaalde vitamines in te nemen. Je moet ook voorzichtig zijn als je voorgeschreven medicijnen gebruikt, want het innemen van bepaalde vitamines kan negatieve wisselwerkingen met die medicijnen veroorzaken.

Veel mensen die extra vitaminen en mineralen nodig hebben, hebben moeite de pillen door te slikken omdat ze groot zijn en eerlijk gezegd vreselijk smaken. Probeer water te drinken waar vitaminen en mineralen in zitten en waaraan een fruitsmaakje is toegevoegd, of gebruik een geteste slowjuicer om vitaminen direct uit je fruit en groenten te halen. Zo krijg je een deel van de vitaminen binnen die je nodig hebt en voeg je iets toe aan je dagelijkse waterinname.

Lees tip:  HRFST Festival: waar alles samen komt!

Om voldoende vitamine D binnen te krijgen, drink je melk en ga je naar buiten in de zon. Als je niet aan de zon blootgesteld wordt, of geen melk drinkt, is het belangrijk dat je een vitamine D supplement neemt. Vitamine D is belangrijk voor je botten en houdt ze sterk.

Het is niet veilig om van de meeste vitamines meer dan de aanbevolen waarde in te nemen, dus vermijd dat zeker. Een voorbeeld is ijzer, dat schadelijk kan zijn voor de lever als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Als je het gevoel hebt dat je je vitamines niet volledig benut, kun je hierover het beste een diëtiste raadplegen.

Om de veerkracht van je lichaam op te vijzelen kun je lijnzaadolie en kurkuma innemen. Beide kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen. Ze kunnen je ook beschermen tegen ziekten. Er zijn oliemengsels van de twee waarvan bekend is dat ze helpen bij gewrichten, samen met het verbeteren van de gezondheid van hersenen en hart.

Laat je niet misleiden door de hype rond de nieuwe “wonder” vitamines. Hoewel ze voor sommige mensen een positief effect kunnen hebben, kunnen de meesten hun hele leven door zonder er iets van in te nemen. Het is altijd het beste om een arts of diëtiste te raadplegen voor je iets nieuws neemt.

Sap maken is tegenwoordig erg populair, en het is een geweldige manier om gezonde groenten en fruit te consumeren. Veel mensen voegen aan hun sapdrank een vitamine- en mineralensupplement in poedervorm toe om er een gezonde ontbijtsmoothie van te maken, waarvan ze elke dag kunnen genieten. Deze drank is niet alleen heel gezond, maar helpt ook het energieniveau op te krikken.

Lees tip:  Redenen om te kiezen voor een alcoholvrij biertje

Kalium zit in gedroogde vruchten, granen, melk en bonen. Dit belangrijke mineraal wordt gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Menière, menopauzale symptomen, artritis, spierpijn, de ziekte van Alzheimer, darmstoornissen en allergieën. Studies hebben aangetoond dat kalium gunstig kan zijn voor mensen met hoge bloeddruk en een beroerte kan helpen voorkomen.

Het is van kritiek belang dat je de stappen in het bovenstaande artikel volgt en het gebruikt als een gids voor het kiezen van de juiste vitaminen en mineralen. Afhankelijk van je leeftijd en andere factoren zul je onze vitaminen en mineralen verstandig moeten kiezen. Onthoud wat je hier geleerd hebt om je te helpen de juiste keuzes te maken als het om vitamines en mineralen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *