3 tips om het Oktoberfest in München te bezoeken

3 tips om het Oktoberfest in München te bezoeken

Wil je het Oktoberfest in München bezoeken? Het Oktoberfest is een traditioneel Duits volksfeest wat in de laatste twee weken van september en de eerste week van oktober plaats vindt. Het feest staat bekend om de biertenten, Duitse worsten, pretzels en slager liederen. En het feest is niet complete zonder echte Oktoberfest kleding.
Hieronder lees je drie tips voor als je het Oktoberfest in München wil bezoeken.

Boek op tijd een tafel voor het Oktoberfest

Vanaf april kun je kaarten reserveren voor tafels in de verschillende biertenten op het festivalterrein. En zo’n reservering is belangrijk, want zonder tafel kun je geen bier of eten bestellen. Met een reservering voor een tafel ben je zeker van een plekje, en kun je echt deelnemen aan het Oktoberfest. De kaarten zijn voor je het weet uitverkocht, dus zorg dat je vroeg reserveert.

Pin van tevoren contant geld

Op het festivalterrein zijn maar een paar pinautomaten, waardoor er lange rijen ontstaan met mensen die willen pinnen. Zorg ervoor dat je van tevoren geld hebt gepind zodat je niets van de feestvreugde hoeft te missen omdat je in de rij stond om te pinnen.

Draag traditionele Oktoberfest kleding

Oktoberfest kleding is eigenlijk traditionele volkskleding. De dirndl jurk werd gedragen door dienstmeisjes, en werklieden droegen vaak een slijtvaste lederhose. Later werd deze werkkleding geadopteerd als klederdracht. Ook op het Oktoberfest wordt deze kleding gedragen. Vrouwen dragen een Dirndl die is versierd met borduursels en siersteentjes, en is verkrijgbaar in verschillende lengtes van mini tot lang waarvan de midi rok die net over de knie valt het populairst is. Mannen dragen een lederhose, een lederen broek die kort of lang gedragen wordt waarvan de korte lederhosen de meest populaire is. Ook lederhosen zijn versierd met gekleurde borduursels en worden gedragen met traditionele hoge sokken of beenwarmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *