Tips om minder alcohol te drinken tijdens het uit gaan

Ga je vanavond uit? Misschien probeer je ondertussen wel geld te besparen. Of wil je juist meer op je gezondheid letten. Daarom hebben we enkele tips op een rijtje gezet:

  • Drink geen alcohol voordat je de deur uit gaat – vaak gaan mensen in een dronken bui nog meer en sneller drinken
  • Koop kleinere drankjes – neem een ​​glas in plaats van een pint, een enkele in plaats van een dubbele
  • Laat je glas tussen de slokjes staan en hou je bezig met andere zaken
  • Wacht even voordat je nog een drankje neemt
  • Drink een glas water of probeer een paar niet-alcoholische bieren, lagers of cocktails onder alcoholische dranken
  • Houd jezelf bezig – poolen, dansen, chatten.
  • Probeer niet in uit geef rondjes te komen – of koop een alcoholvrij drankje als het jouw beurt is als je een rondje niet kunt vermijden.
  • Speel geen drankspellen
  • Leen geen geld en haal ook geen geld van je spaarrekening a

Deze tips zijn voor iemand met een drugsverslaving vaak lastiger om daadwerkelijk uit te voeren. Hiervoor raden we professionele hulp aan. Bijvoorbeeld Connection-SGGZ.

Ken je grenzen

Als je eerlijk bent, weet je het punt waarop je de controle begint te verliezen of anders gaat handelen vanwege alcohol. Je belangrijkste doel zou moeten zijn om niet meer dan dit te hebben.

Te veel

Wekelijkse limieten voor laag-risico-dranken zijn minder dan 11 standaard dranken (ongeveer 110 g alcohol) per week voor vrouwen en minder dan 17 (ongeveer 170 g alcohol) voor mannen. Verspreid je drankjes gedurende de week met een paar niet-alcoholische dagen. 

Lees tip:  3 Leuke Vaderdag cadeau tips

Binge drinking – 6 of meer drankjes tegelijkertijd. Je loopt hierdoor een groter risico op problemen (zoals vechten, dingen doen waar je spijt van hebt of ongelukken) en gezondheidsproblemen in de toekomst als je regelmatig drinkt.

Te snel

Als je snel drinkt, word je dronken en verlies je de controle sneller. Drinken zet je lever en lichaam snel onder druk en het kan een waarschuwing zijn voor een drankprobleem. Probeer elke seconde een niet-alcoholische drank te maken.

Wees voorbereid

Als iemand je probeert over te halen om te drinken, wees voorbereid. Mensen respecteren je beslissingen meer als je eerlijk bent, maar in de vroege dagen kan het helpen om een ​​paar excuses te hebben, zoals “Ik rijd naar huis”, “Ik heb een ochtenddienst” of “op advies van de dokter”.

Sleutel tot succes

Doe andere dingen die geen alcohol bevatten, zoals gezinstijd, hobby’s, een cursus of werk. Hoe minder tijd je hebt voor zwaar drinken, hoe groter je kansen op succes op de lange termijn.

Houd een drinkdagboek bij

Let op hoeveel, wanneer en waar je drinkt – en eventuele ongewenste resultaten. Doe dit een week of twee en kijk dan wat je moet veranderen.

Pluk de vruchten

Beloon je harde werk door iets te kopen van het bespaarde geld op drankjes. Geniet van de vrijheid. Als je het gevoel hebt dat je uitglijdt, herinner jezelf eraan waarom je bezuinigt en wat je tot nu toe hebt bereikt.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.