Etiketten maken voor bierflesjes

Een lekker biertje verdient een mooi etiket. Dat etiket moet qua uitstraling passen bij het soort bier. Als je stickers wil maken voor op producten zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blog kun je daar meer over lezen.

Stickers ontwerpen

Voor je een daadwerkelijk ontwerp gaat maken voor je etiketten, is het handig om een aantal dingen op een rijtje te zetten, zoals:

• Wie is mijn doelgroep?
• Wat wil ik uitstralen?
• Welke informatie moet er op het etiket komen te staan?

Als je deze zaken helder hebt, kun je gaan beginnen.

De kleuren van je etiketten

Kleuren hebben veel invloed op hoe mensen een etiket ervaren. Uit onderzoek blijkt dat bijna 85 procent van de mensen aan de hand van kleur bepaalt of ze een product kopen of niet. Kleuren kunnen een bepaald gevoel oproepen. Zo roept rood sterke emoties op, vandaar dat de kleur onder andere gebruikt wordt om impulsaankopen te bevorderen. Groen staat voor rijkdom, geel voor jeugdigheid en optimisme. Afhankelijk van je doelgroep ga je bepalen welke kleuren de beste keuze zijn voor jouw stickers.

Een lettertype uitkiezen voor je sticker

Ook lettertypes hebben invloed op hoe mensen een etiket ervaren. Zo kan een lettertype een traditionele uitstraling hebben, terwijl een ander lettertype juist als chic, modern of betrouwbaar wordt ervaren. Ook blijkt uit onderzoek dat een lettertype dat als makkelijk leesbaar wordt ervaren, sneller wordt op genomen door het brein dan een moeilijk te lezen lettertype. Op internet is veel informatie over verschillende soorten lettertypes te vinden en wat voor gevoel zij geven.

Lees tip:  5 cadeau ideeën voor bierliefhebbers

De vorm van je etiket bepalen

Als je een etiket gaat maken, kun je kiezen uit vaste vormen zoals rond, vierkant, rechthoekig en ovaal. Bestel je je etiketten bij Sticker.nl dan kun je ook kiezen voor vrije vorm stickers. Dit zijn stickers waarbij jezelf aan de hand van een contourlijn in het drukbestand de vorm bepaalt. Je etiketten worden vervolgens in die vorm gesneden. Juist als je een opvallend etiket wil, is zoiets erg mooi.

Stickers maken: materiaal kiezen

Als je stickers gaat maken voor op bierflesjes, is het handig als je deze gemakkelijk kunt aanbrengen. Daarom zijn stickers op rol de beste keuze. Doordat de etiketten op een rol zitten kunnen ze zelfs machinaal verwerkt worden. Kies je voor stickers op rol dan kun je qua materiaal kiezen uit papier en folie PP. Papier is niet bestand tegen vocht, folie PP wel. Nu maakt het bij een bierflesje niet zoveel uit als het papier bij het drinken nat wordt, omdat het flesje daarna toch retour gaat naar de brouwerij. Toch kan het een reden zijn om folie PP te nemen. Meer weten? Op de pagina stickers op rol vind je meer informatie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.