Je eigen bierglas maken doe je zo

Biermerken hebben overal hun merk gepresenteerd staan in cafés en restaurants en ook de bierbrouwers maken meerdere soorten glazen voor elke soort bier. Als café-eigenaar of kleine bierbrouwer kun je je eigen merk en glaswerk hiertussen zetten.

Waarom

In je café is het redelijk makkelijk en goedkoop om aan glaswerk te komen voor bier. Je krijgt deze vaak gratis of tegen een korting aangeboden. Hiermee ben je al gauw voorzien in de noodzaak van glaswerk maar om je even te laten zien wat het voordeel is van je eigen glas.

  • Je eigen merk komt tussen de andere merken te staan
  • je bepaald zelf je glaswerk soort en hoeveelheid
  • minder afhankelijk van levering door bierbrouwer

Keuze

De keuze aan het soort glas is vaak een standaard zaak maar om toch even te laten zien dat er verschillen zijn moet je rekening houden. Als je je eigen bierglazen laat bedrukken en daarbij een type glas zoekt moet je rekening houden met de gebruikelijk vorm van glas ten opzichte van het type bier.

Pils glas

Afhankelijk van het huismerk en het merk wat op het glas staat wordt pils over het algemeen in vaasjes, fluitjes of pints geschonken. De grote biermerken gebruiken deze glazen maar aparte pilsmerken of van eenzelfde bierbrouwer of kleinere bierbrouwer kunnen afwijken met een speciale glas. Qua inhoud zijn de glazen wel hetzelfde.

Merken die deze glazen gebruik: Heineken, Amstel, Grolsch, Dommelsch, Jupiler

Up glas

Dit type glas is een luxere editie van het glas type fluitje. Met een langere en smallere vorm ziet het glas er bijna uit als een champagneglas en heeft een voetje.

Lees tip:  Zo bestel je eenvoudig bier voor je feestje

Merken die dit glas gebruiken: Brand

Speciaalbier glas

De meeste speciale biersoorten maken gebruik van eigen specifieke glazen. De glazen zijn vaak breder met een rondere bodem, anders dan de pilsglazen. Vaak kan hierdoor het depot van laaggistende biersoorten hier opgevangen worden.

Uiteraard zijn er heel veel biermerken die hun glas heel uniek maken en afwijkende vormen krijgen maar over het algemeen ligt de basis in de volgende glazen soorten waarbij de afwijkingen liggen in glas breedte, grootte en lengte:

  • bokbierglas (Palm, bokbieren)
  • trompetglas (Westmalle, Affligem)
  • kelkglas (Duvel, Karmeliet, LaChouffe)

Kortom is zo’n beetje elk type bierglas te verkrijgen die je wilt en hier kun je je eigen logo en naam op laten zetten. Hiermee schenk je dus je eigen biertje in je eigen glas voor je klanten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.