Alles over Beerpong

Heb je wel eens van Beerpong gehoord? Je hebt allerlei soorten beerpong spellen. Vraag jezelf dan ook goed af waar dat je naar op zoek bent. Denk je aan een beerpong tafel, een set of echt een spel? Wat je ook zoekt, het is een erg bekend spel en het komt eigenlijk uit Amerika. Jongeren en studenten spelen het vaak en zijn dan ook vaak ‘opgegroeid’ met de regels en weten precies hoe dat het in zijn werk gaat. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd of een toernooi en dan spelen ze in teams van twee tegen twee. Je hebt voor beerpong niet zo heel veel nodig, in ieder geval moet je twee pingpong balletjes hebben, vervolgens minimaal twintig red cups, een beerpong tafel of speelveld en het juiste aantal spelers. 

Hoe speel je Beerpong?

Je hebt twee teams en dan heeft ieder team tien cups voor zich staan. Je wint als je als eerste een balletje gegooid hebt in iedere beker met bier van de tegenstander. Iedere beker met bier moet worden gedronken als de tegenstander de bal in een cup gooit. Je speelt echt als team en je gaat veel plezier beleven samen. De regels lichten we nog even nader toe: 

  • Je moet om te beginnen het team samenstellen, want je speelt in teams van twee tegen twee.
  • Je plaatst aan beide kanten van een tafel 10 red cups, dit doe je in een piramidevorm.
  • Vervolgens gooi je een muntje op of iets anders, en dan om vast te stellen wie dat er gaat beginnen.
  • Als je een balletje in een beker hebt gegooid, dan wil dat zeggen dat de tegenstander dan deze beker van de tafel moet halen.  
  • Als jij en je medespeler in dezelfde beker hebben gegooid, dan moet een tegenstander ook de aanliggende red cups van de tafel halen. 
  • Als je stuitert en je raakt, dan moet een tegenstander twee bekers van de tafel halen. 
  • Dan is het zo dat het team dat als eerste alle red cups van de tegenstander weg heeft gespeeld, heeft gewonnen. 
Lees tip:  Neem geen lachgas samen met bier

Je bent nu vast en zeker benieuwd hoe dat het er in de praktijk aan toe gaat, dus we raden je aan om het dit weekend uit te proberen met je vrienden! Je kunt het spel spelen met bier, maar ook met andere soorten drank. Hou rekening met de hoeveelheden per beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *