Waarom kant en klare ijskoffie niet goed voor je is

Het lijkt makkelijk even een koffie kopen zodat je s ’ochtend niet hoeft te wachten in de koffiezaak of in de ah to go. We kennen de kant en klare ijskoffie allemaal wel in de koeling schappen van merken zoals Starbucks en Douwe Egberts. Tegenwoordig heb je zelfs een niet verkoelde versie in de supermarkt liggen die natuurlijk ook langer houdbaar is.

Suikers

Als je snel even koffie voor op kantoor het werk wilt hebben kiezen sommige mensen een snelle ijskoffie van de schappen. Het is een makkelijke, snelle, lekkere en verfrissende cafeïne drankje. Jammer genoeg is het wel een drankje met veel suikers wat ervoor kan zorgen dat je een cafeïne en suiker high krijgt en daarna een suiker dip. Verder zijn te veel suikers nooit goed voor een mens en dus zul je niet veel andere suiker meer kunnen innemen.

Conservering middelen

Met producten die niet per se in het koelvak hoeven bewaard worden komen er ook allerlei chemische stoffen bij zodat het langer bewaard kan worden. Hier wordt ook vaak extra zout toegevoegd dit is namelijk een natuurlijk conservering middel.

Melk

Doordat de melk ook op een bepaalde manier wordt bewerkt voor langer behouden of voor een bepaalde consistentie. Bewerkte melk kan ook allerlei negatieve chemische ontwikkelingen hebben wat ook niet goed voor je gezondheid kan zijn. Ik zou altijd kiezen voor een verse koffie, of ijskoffie. Het kost wat meer tijd maar een koffie is een belangrijke start van de dag. Kies voor vers en maak het desnoods thuis voordat je gaat zodat je geld kan besparen.

Lees tip:  Tips om minder alcohol te drinken tijdens het uit gaan

Bron: https://www.giocoffee.nl/Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.