heerlijke barbecue

Een heerlijke barbecue

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat je heerlijk buiten kan barbecueën. Genieten met familie of vrienden in de tuin terwijl het vlees op de barbecue klaar wordt gemaakt, denk bijvoorbeeld aan een heerlijke picanha. Deze is makkelijk te bereiden! Om een barbecue goed voor te bereiden zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Benieuwd welke zaken dit zijn? Lees dan snel verder!

Barbecue kiezen

Het is belangrijk dat je een barbecue kiest die lang meegaat en die bij je past. Voor een klein gezelschap is een kolenbarbecue prima maar als je toch met een grotere groep bent dan kan je beter een gas of elektrische barbecue kiezen. Hiermee kan je de temperatuur namelijk iets beter bedienen en dan is er niks verbrand. Het is ook belangrijk dat je de barbecue meteen schoonmaakt, zo kan je er een langere tijd mee doen!

Vlees kopen

Om uit te rekenen hoe veel vlees je nodig hebt per persoon moet je ongeveer denken aan 400-500 gram per persoon. Voor een barbecue is het lekker om verschillende soorten vlees te kopen, zo kan iedereen van alles proeven. Let hierop dat je ook weer niet te veel koopt, het is namelijk zonde om heel veel weg te gooien. Wat wel het voordeel is aan barbecueën, je kan het makkelijk de volgende dag nog bakken als iets over is. Een bavette bbq is zeker een aanrader! Een bavette moet je van te voren insmeren met een beetje olie en daarna wat kruiden naar wens op strooien. De kern moet 50 graden bereiken en daarna heel kort grillen. De bavette laat je rusten in aluminiumfolie en na 10 minuten kan je het vlees serveren. Een koud lekker biertje kan bij een stuk vlees niet ontbreken! Vooral bieren die wat lichter vallen doen het altijd goed, denk hier aan Desperados bier. En vergeet vooral niet de citroen of limoen hierin te doen.

Lees tip:  Pinot Grigio kopen

Brood en salades

Wat bij een barbecue ook heel belangrijk is om verschillende dingen op tafel te zetten. Brood en salades doen het altijd goed. Je kan een koude pasta salade maken of een frisse groene salade. In de zomer is het erg lekker om verschillende salades te bereiden! Brood met verschillende dips is slim zodat de gasten wanneer ze trek hebben al wat kunnen eten. Het kan soms wat langer duren voordat het vlees op de barbecue klaar is. Het is sowieso een aanrader om deze al aan te steken zodat de gasten snel aan tafel kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *