Neem geen lachgas samen met bier

De laatste jaren is lachgas steeds meer en steeds vaker in het nieuws gekomen. Dat omdat er verschillende incidenten zijn ontstaan met lachgas. Ook ziet de een het als drugs en zegt de andere dat er weinig gevaren aan zitten. Maar hoe zit het precies en waar moet je nu voornamelijk op letten? 

Lachgas in combinatie met bier of andere middelen

Een van de redenen waarom er veel mensen zijn die er fel op tegen zijn, is dat het vaak samen met alcohol of drugs wordt gebruikt. En dat is nou juist gevaarlijk wordt er geregeld gezegd. Alcohol versterkt namelijk het verdovende effect van de lachgas. Oorspronkelijk is lachgas namelijk een verdovingsmiddel en het wordt daadwerkelijk toegepast in de medische wereld. Maar in combinatie met andere alcohol, en dus bier, en medicijnen of andere drugs wordt afgeraden. 

Ga er slim mee om of houd het gewoon bij lekker bier drinken

Wil jij toch online lachgas kopen en dit graag gebruiken? Ga er dan slim mee om en combineer het niet met alcohol. Nog belangrijker is dat je het niet gebruikt wanneer je deelneemt aan het verkeer. Er zijn al veel situaties geweest waarin mensen het in het verkeer hebben gebruikt. 

Omdat het voor de politie moeilijk is om iemand te pakken die rijdt onder invloed van lachgas, zijn er ook veel mensen geweest die het juist hebben gebruik wanneer ze deelnamen aan het verkeer. Maar dat leidt tot grote gevaren voor de persoon zelf en ook voor andere weggebruikers. 

Wanneer het op een veilige plek en op een veilige manier wordt gebruikt dan is het helemaal niet zo slecht, maar ga er dus wel verstandig mee om. 

Lees tip:  Dit zijn de voordelen van een thuistap

Toch liever een avond helemaal los gaan zonder zorgen? Ga gewoon lekker een avond aan het bier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.