Gezelligheid kent geen tijd!

Sommige avonden kunnen je niet lang genoeg duren. Hopelijk zijn je gasten het daarmee eens. Doe er dan ook alles aan om hen in de watten te leggen.

Zolang je hen een beetje kent, moet dat niet zo moeilijk zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Hygiëne

Je zou denken dat we je dit niet hoeven te vertellen, maar soms slaan mensen die stap over zodra er mensen over de vloer komen die ze al jaren kennen. Die kijken daar immers wel overheen, toch?

Misschien wel, maar iedereen zit lekkerder in zijn of haar vel wanneer er op de hygiëne van je woning niets aan te merken valt. Dat betekent behalve schoonmaken ook opruimen, dus. Kom op, een beetje moeite doen mag best!

Sfeer

Dit hangt redelijk samen met bovenstaande. En je hebt het in een handomdraai voor elkaar. Kies een aantrekkelijk huisparfum uit, zet een leuk plaatje op en speel met licht. Zo kun je de focus leggen op de aantrekkelijkste gedeelten van je interieur door anderen juist in de schaduw te zetten. Kaarsen aansteken kan ook behoorlijk helpen!

Versnaperingen

Maak je een heerlijk diner voor je gasten? Hartstikke goed! Maar ook los daarvan wil je lekkers in huis halen. Heerlijke koekjes voor bij de koffie, bijvoorbeeld. Misschien serveer je daar wel een zelfgebakken taart of cake bij! Allemaal afhankelijk van het bezoek en de reden daarvoor, uiteraard. Hoewel, in dergelijke gevallen zijn ‘beweegredenen’ zwaar overschat. Een cake of taart bakken kan. Waarom dat niet gewoon doen?

‘s Avonds serveer je wellicht chips en andere zoutjes en hapjes. Crackers bijvoorbeeld, uiteraard met het lekkerste beleg! Nu mist er alleen nog iets. Maar wat? Oh ja: drinken!

Lees tip:  De psychologie van bedrijfscatering

Proost!

Wat zullen we drinken, zeven dagen lang, wat zullen we drinken, wat een dorst! En, zoals het lied zegt, kan er maar beter genoeg zijn voor iedereen, anders zijn je gasten zo weer vertrokken. Wanneer er iets te proosten valt, wil je dat natuurlijk ook goed doen. Haal daarvoor je beste wijn-, champagne- en/of bierglazen uit de kast. Wat er ook maar van toepassing is, natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.