Heineken Biertegoed: vernieuwend programma verbindt supermarkt en café

 

– PERSBERICHT –
Heineken Biertegoed: vernieuwend programma verbindt supermarkt en café
Koop een Heineken product met Biertegoed en verzilver het aan de bar

Zoeterwoude, 23 september 2016 – HEINEKEN introduceert ‘Heineken Biertegoed’, een vernieuwend programma waarmee bierliefhebbers Heineken horecazaken in Nederland kunnen ontdekken. Bij aankoop van Heineken producten met Biertegoed in de supermarkt kunnen consumenten de code op de verpakking activeren in de Heineken Biertegoed app. Het Biertegoed kan daarna verzilverd worden voor een vers getapt Heineken biertje bij deelnemende horecalocaties in heel Nederland. Met Biertegoed biedt Heineken Nederlandse bierdrinkers tips en inspiratie, heeft de supermarkt een innovatieve promotie en worden horecaondernemers geholpen om (nieuwe) gasten naar hun bar te krijgen. Bij de start nemen al ruim 2000 horecagelegenheden deel aan Heineken Biertegoed.

biertegoedBram Westenbrink, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland: “Met Heineken Biertegoed willen we voor het eerst het horeca- en retailkanaal direct met elkaar verbinden. Met dit programma laten we bierliefhebbers die Heineken met Biertegoed in de supermarkt kopen ook de rijke wereld van de Heineken horecazaken ontdekken. Naast de mogelijkheid om het Heineken Biertegoed aan de bar te verzilveren, geven we consumenten met de Biertegoed app ook persoonlijke en locatiegebonden tips over mooie horecalocaties die aan het programma deelnemen. Op de app is allerlei informatie te vinden over de aangesloten kroegen. Zo kunnen bierliefhebbers samen met vrienden nieuwe cafés ontdekken en daar genieten van een mooi vers getapt glas Heineken.”

Evelien Sanders, Directeur Retail HEINEKEN Nederland: “We kijken altijd hoe we op eigentijdse, typische Heineken-wijze waarde kunnen toevoegen voor onze business partners en consumenten. Heineken Biertegoed is daar een goed voorbeeld van. Door middel van de aankoop van Heineken-producten in het retailkanaal nodigen we mensen uit er op uit te trekken en ook een heerlijk, vers getapt Heineken biertje in de horeca te drinken. Een mooie invulling van het Heineken ‘Open Your World’ thema en een goed voorbeeld van hoe innovatieve activaties in retail en horeca elkaar kunnen versterken.”

Lees tip:  De psychologie van bedrijfscatering

Geert Minnart, Directeur Horeca HEINEKEN Nederland: “We zetten met Heineken Biertegoed de volgende stap in de service die wij bieden aan horeca-ondernemers en bouwen een brug voor klanten tussen retail en horeca. Hiermee helpen we bareigenaren en horecaondernemers door klanten naar hun bar te trekken. Ondernemers kunnen tegelijkertijd via hun eigen pagina in de app direct met consumenten communiceren, door bijvoorbeeld te laten weten dat er live voetbalwedstrijden worden uitgezonden. De horeca heeft heel positief gereageerd op dit initiatief en met 2000 deelnemende horecazaken maken we een vliegende start met het Heineken Biertegoed programma.”

Heineken Biertegoed wordt vanaf nu verkocht bij het 24×30 cl krat. Binnenkort zullen ook de belangrijkste verpakkingen van Heineken (6-pack 33/50cl blik en 6/12-pack 25cl mono) worden voorzien van Heineken Biertegoed codes. De hoogte van het Biertegoed is afhankelijk van het soort verpakking. Na aankoop voer je de code van de verpakking in op de Heineken Biertegoed app en de app onthoudt direct hoeveel tegoed je hebt. Consumenten kunnen per dag maximaal twee biertjes per persoon bestellen via de Biertegoed app. Ook wordt in de app aandacht besteed aan het belang van verantwoorde alcoholconsumptie.

De Heineken Biertegoed app is gratis verkrijgbaar in iTunes en Google Play, in de app staat een overzicht van de horecalocaties waar Heineken Biertegoed verzilverd kan worden.

Voor meer informatie over Heineken Biertegoed, zie www.heineken.nl/biertegoed.
Bekijk hier ook de video:

Wil je een feestje bouwen dan kan je natuurlijk altijd een Heineken biertap huren.  Het bier is altijd op de juiste temperatuur en vers van de tap.

Lees tip:  Het is weer (altijd) biertijd!Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.