Het is weer (altijd) biertijd!

Het is een feit, Nederland is een bierland en daar zijn wij trots op. Wist je dat we in Nederland meer bier produceren dan frisdrank. Van het wereldbekende heineken tot de lokale unieke bierbrouwers, we zijn trots op al onze bieren.

Wereldwijd succes!

In 2014 produceerde Nederland meer dan 2,6 miljard euro aan bier en dat maakt ons de vierde bierproducent van Europa. Niet slecht voor ons kleine kikkerlandje. En we zijn dan misschien niet de nummer 1 producent van Europa, er was geen één land in Europa dat zoveel bier exporteerde als Nederland. Zoveel zelfs dat we in 2014 een nieuw exportrecord hebben behaald. Nederland exporteerde voor bijna 1,6 miljard euro aan bier en is na Mexico de grootste bierexporteur ter wereld!

 

Tegenwoordig gaan we niet meer naar de slijter of supermarkt voor het halen van een biertje. Het aanbod groeit en de echte bierliefhebbers zullen bier online bestellen, want hier is aanbod nog groter.

Het is weer herfst, het is weer tijd voor Bock Bier

In totaal telt Nederland 263 brouwerijen. Van kleine lokale brouwerijen tot grote internationals. Er is een grote diversiteit aan bieren en stijlen. Zo gaan we in de herfst massaal over op de Bockbier. Een Bockbiertje is vrij zoet en heeft een bijzondere karamelgeur. Een Bockbier wordt in de lente gebrouwen en is verkrijgbaar in de herfst en winter.

 

het-beste-bock-bier-ooit-is-texels-bock-bier1Ieder jaar worden opnieuw alle bockbiertje geproefd en beoordeeld. Een van de favoriete van 2015 was de Texelse Bock, natuurlijk verkrijgbaar bij Bierenwijchen.nl. Een fijn hazelnootkleurig biertje met een zoete mout, karamel en rozijnen smaak. Perfect voor op een koude dag in het herfst zonnetje. De Landloper Bock bier is één van onze eigen favorieten. Een donkerbruin bier met een geur en smaak van zoethout, karamel en mout. Op zoek naar een biertje met een sterk karakter? Dan is het bier Bronkhorster Bok in De Keel iets voor jou!

Lees tip:  Zelf thuis bier brouwen: alles wat je moet weten

Ja, het is een mond vol, maar met een alcoholpercentage van 9% en de volle smaak past de naam perfect! Wij hebben nog maar 1 ding te zeggen en dat is: bestel snel en geniet ervan!

Snel je bier in huis?

Bij bierenwijnen.nl kun je bier en wijn eenvoudig online bestellen. Bierenwijnen is een online slijter met een ruim aanbod bier en wijnen! Met meer dan 5000 soorten bieren en wijnen, slaag je altijd!

 
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.