Bitterballen Amsterdam, een traditioneel gerecht

Als je op vakantie gaat, is het natuurlijk leuk om nieuwe dingen uit te proberen qua eten. Zo kan je als je naar Mexico gaat lekkere taco’s eten en kan je echt ervaren hoe deze proeven. Voor toeristen die naar Nederland komen zijn er ook bepaalde dingen die heel kenmerkend zijn aan Nederland. Mocht je als toerist toevallig naar Amsterdam gaan kan je hier veel dingen uitproberen die heel lekker zijn. Bitterballen Amsterdam is hier een goed voorbeeld van en is ook een traditioneel gerecht. Deze bitterballen vind je overal terug en kan je zelfs in een restaurant bestellen. Ook is het leuk om te weten dat je Bitterballen Amsterdam goed kan combineren met een lekker drankje zoals genever. Daarbij is genever ook echt een Amsterdams drankje en wordt het overal bij gedronken. Een bitterbal is een balletje met een krokantje korst, daarin zit vaak een verschillende vulling. Traditioneel is de vulling van de bitterbal van rundvlees en is deze heerlijk om te benutten. Echter zijn er tegenwoordig veel meer vullingen en kan je ook kijken naar iets meer exotisch. De bereiding van een bitterbal is eenvoudig, zo stop je hem meestal in de frituur. Daarnaast kan je hem tegenwoordig ook bestellen voor een oven variant.

Proeflokaal van Wees

Als je toevallig in Amsterdam bent of juist op vakantie bent is het leuk om de bitterbal te proeven. Het is letterlijk een lekkernij die heel veel mensen lekker vinden. Dit komt doordat het natuurlijk een vette hap is, maar er komt nog zo veel meer bij kijken. De vulling van de bitterbal is van een groot belang en bepaald eigenlijk het gerecht. Bij proeflokaal van Wees kan je goed terecht en kan je hier op een bitterballen proeverij gaan. Hier hebben ze bitterballen met verschillende vullingen die je kan proberen. Zo hebben ze de traditionele bitterbal met rundvlees, maar hebben ze ook veel andere smaken waar je naar kan kijken.

Lees tip:  Gezamenlijk eten

Andere soorten vullingen

Kijk bij proeflokaal van Wees bijvoorbeeld naar een bitterbal met een gamba vulling. Deze is vergelijkbaar met de klassieke vlees bitterbal, maar is juist gemaakt van vis. Cocktailsaus kan je goed gebruiken om je bitterbal in te dippen voor extra smaak. Daarnaast kan je ook kijken naar de Amsterdamse wild zwijn bitterballen. Deze bitterballen hebben veel meer smaak en bevat bijvoorbeeld rode wijn en kruidig wildvlees. Ook voor mensen die vegan zijn, is er veel optie bij de proeverij. Zo kan je ook genieten van bitterballen waar geen dierlijke elementen inzitten. Hierbij hebben ze bitterballen met een ragout mix van paddenstoelen en aubergine. Los ervan dat het geen vlees is, maakt dit de bitterbal ook nog eens gezond en kan je de vegan bitterballen goed combineren met sterke mosterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *