Bier is favoriet bij de mannen

Veel mensen denken dat alleen mannen bier drinken, maar er zijn ook veel vrouwen die graag een biertje mee drinken! Als er gekeken wordt naar de meest favoriete alcoholische dranken bij mannen, dan is dat toch wel bier. Maar wat weten we allemaal van bier? We hebben voor jou een paar leuke weetjes op een rij gezet over bier. Voordat je zelf een drankje gaat nemen of bier cadeau gaat doen, is het leuk om er meer over te lezen. Ook kun je een kijkje nemen op mannentips en cadeaus voor inspiratie.

Weetjes over bier…

Wist je dat bier is gemaakt van alleen maar natuurlijke grondstoffen? Het bestaat namelijk uit water, hop, gist en graan. Het bevat daardoor kleine porties vitamine B, mineralen en vezels. Het is geen vervanging van de dagelijkse behoeften! Over het algemeen kunnen de mannen die er tegen kunnen best twee glazen bier per dag drinken en vrouwen vaak een biertje. Het is belangrijk dat alcohol met mate wordt gedronken en dat het verantwoord blijft! Wist je overigens dat er in Nederland 215 (micro)brouwerijen zijn? Samen zijn deze goed voor ongeveer 780 biermerken. Dit is een flink aantal, maar per regio zijn er dan vaak ook bepaalde biertjes die graag gedronken worden!

Nog meer over bier

Ook leuk om te weten is dat het wereldrecord biertjes drinken in 1993 is behaald door de Franse professionele worstelaar André ‘the Giant’. Hij heeft binnen zes uur tijd 119 glazen bier achterover geslagen. Dit is een flinke hoeveelheid, probeer het niet na te doen! Als je graag een biertje drinkt, dan is dat niet erg. Op feestjes wordt er vaak wat meer gedronken. Bekijk eens welke merken bij jou goed in de smaak vallen en proosten maar. Geniet van het bier, maar drink wel met mate.

Lees tip:  Een heerlijke barbecue
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.