Speciaalbier drinken steeds populairder in Nederland

Het wordt steeds populairder en bekender in Nederland, speciaalbier. Steeds vaker gaan mensen met de auto of op de fiets naar de dichtstbijzijnde slijterij of supermarkt om een lekker speciaalbiertje te halen. Thuis worden ze nog even koel bewaard in de koelkast en bij een heerlijke zonnige dag met genot opgedronken. Maar hoe komt het toch dat speciaalbier steeds populairder wordt in Nederland?

Genieten en gezelligheid met speciaalbier

Steeds meer bierdrinkers gaan op zoek naar bijzondere bieren om op mooie momenten van te genieten. Hierdoor maakt speciaalbier een enorme groei. Steeds meer mensen in de omgeving zoeken een speciaalbier uit om van te genieten tijdens hun diner, lunch of bij de borrel. Ook neemt het aantal bier- en spijscombinaties toe. Gezelligheid, genieten en mooi speciaalbier zijn steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo gaat een heerlijk kaasplankje goed samen met een bepaald type speciaalbier en dat ontdekken steeds meer mensen in Nederland. 

Waarom drinken we meer speciaalbier?

Een gewoon biertje is vaak niet meer spannend genoeg. Daar speelt ook sociale media een rol in. We kiezen ook bewust voor bijzondere momenten die een extra verwenmoment creëren. Er is steeds meer vraag voor lokale producten dus ook voor lokale speciaalbieren. Ook door de steeds grotere opkomst van sociale media wordt de promotie van bier steeds leuker en unieker uitgepakt. Hierdoor onthoud de bierliefhebber dit bier onbewust in hun hoofd en zullen ze het sneller bestellen dan een biertje wat geen pakkende promotie heeft.

Online speciaalbier bestellen

Mensen in Nederland zijn dus steeds vaker op zoek naar nieuwe smaken in bier. Op een gegeven moment hebben ze de supermarkt en Mitra bieren wel gezien. Daarom is in eind 2021 The Taste of the Wolve in leven gebracht. Deze online bierwinkel gevestigd in Oosterwolde biedt online kant en klare speciaalbier pakketten aan voor bierdrinkers die zijn uitgekeken op de ‘standaard speciaalbieren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *