Fietsvakantie Bierland Vlaanderen 6 dagenLees meer…..

Fietsvakantie langs Belgische brouwerijen
Wanneer u België hoort, dan zult u wellicht in de eerste plaats denken aan goed en uitgebreid tafelen maar ook aan… bier! In België zijn er wel 400 soorten bier, een enorm aanbod voor zo’n klein landje. Geniet bij deze fietsreis van een gezellig stuk Vlaanderen maar ook van de streekbieren die u kunt proeven in de talrijke cafés onderweg.
Pallieterstad Lier
Uw reis start in de bourgondische provinciestad Mechelen. Van daaruit gaat de tocht langs de kronkelende Nete via de zogenoemde pallieterstad Lier naar Antwerpen. Een pallieter is een fictief figuur uit het gelijknamige boek van de Lierse schrijver Felix Timmermans: een levensgenieter, één die “de dag plukt”. En genieten van het leven kan nog altijd in Lier door te proeven van het lokale bier zoals “De strooien hoed” of te smullen van een lekker Liers vlaaike.
Koekenstad Antwerpen
Vanuit de ‘koekenstad’ Antwerpen – een bijnaam door de wel 20 koekfabrieken in de vorige eeuw, o.a. van De Beukelaer – maakt u een leuke tocht rondom de stad. Bezoek ook zeker brouwerij ‘De Koninck’ en geniet van de “degustatie” (inbegrepen!). Het Antwerpse is de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens. Het 16e eeuwse stadhuis aan de Grote Markt is misschien wel het mooiste van heel België. Bezoekwaardig is de monumentale Onze- Lieve-Vrouwekathedraal. Kortom, Antwerpen is een veelzijdige stad die lééft!
Abdijbier van Westmalle of andere geestrijke drankjes
Vervolgens fietst u naar de abdij van Westmalle waar u het befaamde abdijbier kunt proeven, een streling voor de tong! Of natuurlijk andere geestrijke dranken danwel warme deugddoeners… Na het gezellige verblijf in Antwerpen fietst u via brouwerij Bosteels, bekend van de bieren ‘Kwak’ en Malheur’ naar Bornem aan de Schelde. De laatste tocht brengt u tenslotte terug in Mechelen. Ook deze fietsdag is nog vol bierplezier: u fietst langs de brouwerij Palm en het bezoekerscentrum van de vermaarde brouwerij Duvel! Een leuke afsluiter van deze ontdekkingsreis door de wereld van het Belgische bier…